This is how we roll

Bij Funk Gilde zijn we continu op zoek naar nieuwe samenwerkingen, technieken en combinaties. We stoppen veel tijd in het perfectioneren van onze recepten en we kijken daarbij ook kritisch naar de herkomst van onze grondstoffen. Het liefst bestellen we onze grondstoffen direct bij de boer, teler of kok. We kijken onze leveranciers bij voorkeur recht in de ogen aan en we betalen ze graag een eerlijke prijs. Een beter voedselsysteem staat of valt tenslotte met het creëren van nieuwe en eerlijke verdienmodellen voor de boer. We werken zoveel mogelijk samen met producenten die hun steentje bijdragen aan een eerlijk, transparant en verantwoord voedselsysteem.

En daarom…

nemen we onze kimchi af van OH NA MI (kimchiproducent bij Kitchen Republic, onze buurman in de keuken), komt onze kaas van Fromagerie Kef, een begrip in Amsterdam en omstreken, halen we diverse bonen en bloemsoorten bij onze collega-gildemeesters van het Molenaars Gilde en nemen we wortel en andere groenten af van boeren uit de regio.

FG-website-element-15

Maar we zijn er nog niet

 

We zouden hier graag willen schrijven dat onze ingrediënten voor 100% bij lokale boeren en producenten vandaan komen. Dat is helaas (nog) niet waar. Voor ons als jong bedrijf is dat niet altijd haalbaar, om de simpele reden dat de korte keten vaak duurder is dan de groothandel. Daarnaast is het soms ontzettend lastig om te bepalen wat ‘duurzaam’ is, ondanks onze jarenlange ervaring in de wereld van duurzaam voedsel. Een voorbeeld: we willen onze kroketten wel veganistisch maken door margarine of kokosvet te gebruiken in plaats van boter. Minder zuivel = minder CO2-uitstoot, toch? Maar: hoe duurzaam worden die andere grondstoffen geproduceerd en hoe controleren we duurzaamheidsclaims vanaf de andere kant van de wereld? Uiteindelijk is in dit soort kwesties voor ons smaak nummer één – daarna volgt de rest.

Funk Gilde werkt vanuit Kitchen Republic in Amsterdam: de productiekeuken waar we op ambachtelijke manier onze kroketten rollen. Kitchen Republic is een prachtig opstapje voor startende ondernemers in de voedselindustrie, waar je geleidelijk kunt werken aan investeringen in je bedrijf. Daarnaast is het een plek als een fermentatiepot: ideeën en kennis broeien, borrelen en worden met andere ondernemers gedeeld.

0626995107

info@funkgilde.com