Socialmedia-foto_s-bewerkt-03

Wie zijn Abel Bob en Leen?

Funk Gilde bestaat uit Abel, Bob en Leen. Chefs en ondernemers Abel en Bob ontmoetten elkaar in de keuken van ‘Skek en spraken al in 2013 met elkaar af dat ze ooit samen een bedrijf zouden beginnen. Bij werkgever Oedipus raakte Abel verwikkeld in een verhitte krokettenwedstrijd onder het personeel. Hij kreeg veel lof voor zijn zelfbedachte kimchi-kroketten. Ondertussen zat Bob in Zuid-Korea om zich verder te verdiepen in de Koreaanse keuken – de keuken waar kimchi vandaan komt. Toen hij terugkwam viel alles samen: Abels eerste Kimchi Kroket, Bobs Koreaanse ervaringen, én de oude afspraak om samen te gaan ondernemen. Begin 2019 werd Funk Gilde geboren.

De zoektocht naar de perfecte Kimchi Kroket kon beginnen, en het resultaat werd in steeds meer cafés en restaurants op de kaart gezet. Na een succesvol eerste seizoen groeide Funk Gilde zo hard dat we extra kennis en kracht nodig hadden. Gelukkig was daar Leen: met zijn jarenlange ervaring als slager en chefkok een onmisbare aanvulling op het team. Sinds 2020 is Leen verantwoordelijk voor de productie van onze snacks.

Alledrie zijn we gek op kroketten, een typisch Hollandse snack waar je zoveel kanten mee op kunt. Onze favoriet? De kroketten van banketbakkerij Holtkamp. Voor Funk Gilde zijn deze kroketten een voorbeeld van perfectie en vakmanschap – en daarom een grote bron van inspiratie.

Join the team

Het gist en het borrelt: Funk Gilde groeit! We zijn druk met het opschalen van onze productie en het verkennen van nieuwe afzetkanalen. Lijkt het jou leuk om hierbij te helpen en ondertussen alles te leren over fermentatie, kroketten, sales, marketing en alles wat er komt kijken bij een jong bedrijf? Laat van je horen, we hebben de allerleukste stageplek van Amsterdam voor je.

mail naar: info@funkgilde.com

Onze snacks verkopen

Interesse om de snacks van Funk Gilde op de (menu)kaart te zetten? Laat het ons weten!